Stockholmsliv

#LIKEAGIRL

När man jobbar med reklam är det lite extra kul när det kommer ut kampanjer som har ett samhällsengagemang (även fast man i bakhuvudet vet att det är ett företag bakom). En kampanj jag gillar lite extra mycket just nu kommer från Always. Filmen har haft en stor social spridning med över 9 miljoner visningar på Youtube fram till dagens datum. “Kampanjen jobbar för att stärka tjejers självförtroende genom att visa att det negativt stämplade uttrycket ”like a girl” inte behöver vara förminskande – utan tvärtom något positivt, självständigt och starkt” Kolla in filmen.

En annan kampanj som fick stor spridning är Dove´s Beauty Sketches. Man lät en man som skissar porträtt för FBI träffa kvinnor som alla fick beskriva för honom hur dom ser ut och han målade dom efter deras beskrivning. Samma kvinnor fick träffa okända personer som i sin tur fick beskriva till skissaren hur dom tyckte kvinnorna såg ut. Skisserna blev enormt olika. Kvinnorna beskriver sig mycket fulare än vad de egentligen är. Efter att ha sett filmen slås jag över hur vi kvinnor ser på oss själva, och det är inte positivt. Varför är det så? Kolla in filmen.

screen-shot-2013-04-29-at-8-44-54-pm

 

 

 

1 Comment

Like a girl är ett ju ett så störigt begrepp i usa, verkligen nedsättande och betyder ju att man inte gör något ordentligt. dags att ändra på detta…bra inlägg!

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.