Sunday Supper

Kyckling med vitlök & citron

Att kyckling, vitlök och citron är en vinnande kombination är knappast en nyhet men det går att sammanföra de tre på en rad olika sätt. Denna kombo är busenkel att slänga ihop och än så länge har jag inte träffat någon som inte älskar den.
Perfekt för en trött och kanske också grå måndag!

Vitlök- & citronkyckling
Portioner: 4

Ingredienser
4 kycklinglår
35 gram smör
3 – 4 vitlöksklyftor
saften från ½ citron
salt
peppar
1 dl vatten
1 burk crème fraiche (lätt går bra)
ljus redning (maizena)

4 portioner basmatisris

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°
Smält smöret i en liten kastrull. Hacka eller pressa i vitlöken (beroende på hur mycket sting du vill ha, pressad vitlök ger mer smak än hackad).
Låt det hela koka på låg/mellan-värme en stund så smöret tar ordentlig smak av vitlöken. Tillsätt därefter citronjuicen och smaka av med salt och svartpeppar.

Placera kycklinglåren i en ugnsfast form. Häll över det smälta smöret och ta därefter en bakpensel och pensla kycklingen ordentligt. Stick en ugnstermometer i den tjockaste delen på ett av låren och sedan är det bara att kicka in den i ugnen. Under tiden som kycklingen gonar sig i ugnen är det dags att sätta på riset.

När kycklingen har nått en innertemperatur av 82° tar du ut den ur ugnen. Lyft över låren på en skärbräda och häll därefter 1 dl vatten i den ugnsfasta formen (som ju är full av smör sprängfyllt med smak). Vispa ur formen och sila därefter innehållet i en kastrull.
Koka upp och låt koka en stund så att smakerna koncentreras. Sänk sedan värmen och tillsätt crème fraiche.
Tycker du att såsen är för tunn så red av den innan servering.

Servera med kokt ris och eventuellt en grönsallad, lite morötter eller kanske en näve kokta ärtor.
Who does not love the amazing combination of chicken, garlic and lemon. Well I do! This combination is easy peasy, quick and incredibly delicious. The perfect recepie for those moments when you want to do anything but slaving in the kitchen.

Marie-signatur

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.