Sunday Supper

Link Love vecka 17

Idag tipsas det om en Matfestival som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Om en supefin blogg som jag inte tycker att ni ska missa. En mästare på kakor. Och ett alternativ till vispad grädde som definitivt inte innehåller laktos. Samt en länk till något som inte alls har med mat att göra men som gör mig så glad att jag bara måste dela den. 

Ha det! 

Skanör Falsterbo Matfestival 
Den lilla stad som jag växte upp i är kanske mest känd för sina fantastiska stränder och sin Horseshow. Men nu kör de för andra året Skanör Falsterbo Matfestival. Ett otroligt härligt initiativ som jag håller tummarna för ska bli en återkommande tradition. Om du befinner dig i Sveriges sydvästra hörn kring sista helgen i maj så föreslår jag att du styr kosan till Skanörs Hamn och besöker Matfestivalen

Cookie and Kate
Som jag har nämnt tidigare gör vi ett seriöst försök att äta mer vegetariska rätter hemma. Problemet är att det inte riktigt är min hemma-arena så jag behöver både en hjälp på traven och inspiration. Det får jag verkligen från bloggen Cookie and Kate. Supefin sida späckad med spännande recept. Missa inte! 

Fredagskakan 
Förra veckan skrev jag om att min äldsta son önskade sig en Spongebob Squarepants-tårta till sitt födelsedagskalas och det har googlats tårtor för glatta livet den senaste tiden. Då hittade jag Fredagskakan, en blogg som nischat sig på sötsaker. Behöver du inspiration till bakverk och fina tårtor är Fredagskakan sidan för dig. 

Whipped Coconut Cream 
Vår yngsta son har visat sig vara väldigt känslig mot laktos. Och med väldigt känslig menar jag väldigt känslig. En våffla med mjölkchokladsås på Legoland resulterade i 5 blöjor på 3 timmar… Att undvika all laktos är inte helt lätt och kräver tid att vänja sig vid. Men vi trevar oss så sakteliga fram och lär oss hitta nya vägar. Visste du till exempel att du kan vispa upp koksmjölk och få ett resultat som gränsar mellan vispad grädde och frosting. Gott, hyfsat nyttigt och enkelt. 

En vän till en ensam mamma och dotter
Slutligen en länk som inte alls har med mat att göra men som ger mig ett så härligt hopp om mänskligheten att jag verkligen vill dela den. Mailet i inlägget är hjärtskärande men responsen rör mig (på riktigt) till tårar.

loneliness-14057-670x502

 

Ok – lets kick of some Link Love. Today I would like to spread the word of a really nice event; a food festival, that will take place in my old hometown in the end of May. If you happen to be in the south western corner of Sweden by this time, don´t miss out on Skanör Falsterbo Matfestival
I am still struggling to bring in more vegetarian food in our routine and I spend hours searching for inspiration. Found Cookie and Kate and already feel more motivated to get my hands on those veggies.
 

And as I wrote last week – my son wants a Spongebob Squarepant cake for his birthday. I found “Fredagskakan” and got myself loads of inspiration! 

Finally we discovered that our youngest son is really sensitive to lactose. So I am slowly learning how to avoid the lactose and find other alternatives. Like coconut whipped cream. Easy peasy to make and taste like a crossing between whipped cream and frosting. 

Marie-signatur

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.