Sunday Supper

Link Love vecka 18

Ny vecka – utan barnkalas – frihetskänslan på den! 
Våren är verkligen i full blom nu och jag börjar få seriösa sommar-cravings. Vi spenderar stora delar av vårt sommarlov i Skåne och ett “måste” att besöka finns med på veckans lista. Jag funderar också lite på min hat-kärlek till Leila och chia-frön samt planerar en härligt vårig Valborgs-middag! 

Enjoy! 

Hörte Brygg och Jäscafé 
Martin och Emma heter ett mat-entuastiskt par som gjort verklighet av sina mat-drömmar och öppnat upp en liten restaurang i Hörte Hamn. Jag har själv aldrig varit på Hörte Brygg och Jäscafé  men efter att ha läst om det hos både En lång blondin och Isabelle (som jag också lånat den fantastiskt fina bilden från) känner jag att jag måste ta mig dit i sommar. För en plock-matsälskare som mig själv ser det ut som rena drömmen. 

Valborgsmeny
Kommer ni ihåg Louise som var först med att vinna Sveriges Mästerkock? Hon har en supefin hemsidan full med vackra bilder och härlig mat-inspiration. Här hittade jag en Valborgs-meny som lät underbart god. Funderar på att dra den rakt av och imponera på våra tyska vänner. 

The Fresh Foodie 
Jag måste erkänna en sak. Jag hyser en väldigt stark hat-kärlek till Leila Lindholm. I början älskade jag allt hon gjorde och frossade loss i både hennes kokböcker och hennes tv-program. Ok att det inte var särskilt nyttiga läckerheter hon serverade men ska man unna sig en kaka ska det vara en god kaka. Men så fick hon barn och helt plötsligt var hon Viktväktarnas ansikte utåt – och nu släpper hon en kokbok som heter “The Fresh Foodie” som på beskrivningen låter som en kokbok av René Voltaire – utgiven 2005… Helomvändningen känns onekligen lite ambivalent. MEN med det sagt vill jag också påpeka att jag tycker att Leila är otroligt duktig och hon går verkligen all in i allt hon gör. Därför kommer jag absolut glutta igenom ett ex nästa gång jag är i Sverige – Leila kommer kanske att slå mig med häpnad ytterligare en gång 🙂

Chicafresca
Chiafrön har varit på tapeten ett tag och jag har försöööökt med de där chiapuddingarna som alla Instagramar i tid och otid. Men det är som med Leila Lindholm, hatkärleken är stark. Å ena sidan blir jag behagligt mätt och mår bra av att äta en skål chia-pudding till frukost. Å andra sidan kan jag inte komma ifrån känslan av grodyngel-slime och det får mig att ulka lite – och då får man inte i sig så mycket frukost. Den senaste Chia-trenden heter Chia-fresca. Det ser ju ännu mer ut som grod-yngel, men kaaanske att det är lättare för mig att få i mig än puddingen. Vi får se! 

Link <3 this week? 
A restaurant I really don´t think you want to miss, a menu suited for springtime, a book I don´t know whether to hate or love and finally; chiafresca – is it a go or a no. It looks like tadpoles but is it suposed to work wonders…

Enjoy! 

Marie-signatur

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.