Sunday Supper

Mörkösnaps

Det lackar mot midsommar och då brukar det traditionsenligt vara Snapsen som står för fredags-cocktailen. Och vill du kamma hem riktiga plus-poäng på Midsommar-kalajset föreslår jag att du kryddar en egen snaps och tar med. Busenkelt att göra, gott och med hög WOW-faktor. Själv testkör jag Per Morbergs Mörkösnaps i år. Dels för att hela vår trädgård svämmar över av Citronmeliss. Men mest för att jag verkligen diggar kombinationen citron och honung! 

Sätt en kryddning i morgon och du är redo att imponera på fredag! 

Mörkösnaps
Häll 2 msk honung, ett rejäl knippe Citronmeliss och skalet från en halv citron med 75 cl ren vodka i en flaska.
Låt stå och dra med locket på i 1 – 2 dygn. Sila och förvara i frys fram till servering. 

Morkosnaps-citronsnaps

At swedish midsummer it is tradition to drink a snaps and sing silly songs. My experience is that a self seasoned snaps is as good of a part trick as it gets. Easy to do – delicious to drink – an with a big WOW-facotor to it. This recipe is from Swedish chef Per Moberg


Mörkösnaps

Pour 2 tbs of honey in a bottle together with a bundle of Lemon Balm, zest of half a lemon and 750 ml clear vodka. Let sit in room temperature 1 – 2 days. Strain and store refrigerated until serving. 

Skål!

Marie-signatur

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.