Sunday Supper

Link Love vecka 26

Jag hade ett havererande internet här igår så efter 15 försök att lägga upp något vettigt kastade jag in handduken och gick och la mig. 
Ska visa lite bilder från midsommar sedan. Frankfurt fick oss att känna oss precis som hemma. Det var 12 grader och ös-regn, sillen åts inomhus och lekarna ströks. Men mer om det sedan. Nu har jag ett par saker jag vill kasta lite extra kärlek över så vi kör igång. 

Sally Voltaires mat
Som jag nämnt tidigare så är jag ett stort fan av Renée Voltaire men det finns fler talanger i familjen. Renées systerdotter har restauranger både på Åhlens City samt i Glashuset i Sickla.  Jag har fortfarande inte hunnit besöka dem men jag har hört att hört att de ska vara fantastiska både smak-mässigt och hälso-mässigt. Klart som tusan då att jag är sugen på Sallys bok “Sally Voltaires mat” som kommer ut nu i Mars. Finns att beställa här

Tortilla Press
Ju mer jag funderar på det här med innehåll i mat – desto mer övertygad är jag om att det är väl värt mödan att göra allt (eller så mycket du bara orkar) själv. Efter att ett paket Tortilla-bröd legat i vår mat-källare i 6 månader utan ett tecken på att åldras var det slut med det här hemma. Nu gör jag egna – alltid efter detta recept eftersom det blir super-bra. Men kavlandet är ett aber. Det är liksom aldrig kul när det tar fööör lång tid. Så mitt nästa köp blir en Tortilla-press. Det känner jag är ett måste snart! 

Food Rules
Och på tal om innehåll i mat. Clean Eating är en filosofi jag allt mer tyr mig till. Jag följer det inte slaviskt – det tar tid att ändra en hel familjs mat och livs-vanor. Men jag har det alltid i bakhuvudet. Michael Pollan, en amerikansk författare och föreläsare har skrivit en hel bok i ämnet. Har du inte tid eller lust att förkovra dig så djupt är följande tum-regler bra att ha med sig. Eller kolla in den illustrerade versionen här.

eaters manual

Food rules

Sashimi
Det äts inte så mycket fisk här – Salman är saknad kan jag säga. Men när vi är hemma i sommar – då ska det krängas Sashmi så att det står härliga till. Det här receptet ska testas så fort vi landat på svensk mark. 
Salma
Our Internet have been far from cooperative the last couple of days. Hence the lack of update. Midsummer past and Frankfurt made us feel right at home with pouring rain and 12°C. But never mind that – let´s talk Link Love.

I have written about Swedish Raw-food profile Renée Voltaire before. Turns out there are more talents in the family. Renée´s niece Sally Voltaire runs two raw food restaurants in Stockholm AND she just came out with her first book. If you are as curious about it as I am you can buy it here

I am getting more and more in to the art of “Clean Eating” and a good way to get that lifestyle started seems to be reading the “Food Rules” from guru Michael Pallon. I have ordered the book but if you fell a bit lazy, here you can find the rules illustrated and read to you. 

And speaking of Clean Eating. That does not include ready made Tortillas. I bought a pack and forgot it in the basement. Six months later they came out looking brand new. We are NOT buying any more of them in this household. I started making my own and the only thing I think cause a bit of a hustle is rolling them. It is just to time consuming. So my next buy for the kitchen will be this smart Tortilla Press. Love it! 

Finally I am looking forward to go to Sweden where I can find the best salmon in the world – the salma lax. And I intend to use it making this Sashimi. Mouthwatering is what it is! 

Have a great week! 
See you soon! 

Marie-signatur

 

 

 

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.