Sunday Supper

Busy busy

Nedräkningen för ett långt sommarlov har börjat – och stressen är total. Att packa till 3 personer för 6 veckor med osäker väder-rapport = lite tricky. Så jag skiver kom-ihåg-listor och försöker hinna med allt på dessa samtidigt som jag underhåller två sommarlovs-lediga barn. Maken har fullt upp på jobbet och dessutom pågår en inbrottsvåg i vårt kvarter så sover  – det gör jag inte heller. Ser fram emot ett par dagars semester i Berlin. Sen styr vi kosan mot Sverige där renovering av sommar-hus står överst på agendan. 

Abbe-och-Ott

Så här still sitter de bara om man mutar dem med glass…

 

PS. De utlovade bilderna från midsommar brann inne eftersom jag lyckades radera dem (oooups…) så jag bjussar på ett tillbehör du slänger ihop på två minuter. Resultatet är både nyttigt och gott! DS. 

Broccoli

Citron Broccoli

Skär ett huvud Broccoli i buketter. Lägg i en skål. Häll på ett par skvättar olivolja, saften från en halv citron och en rejäl nypa flingsalt. Och nu kommer tricket. Massera Broccolin vänligt men bestämt en minut eller två. Detta gör att Broccolin mjuknar (den känns nästan kokt) och att den tar upp smakerna från citron, olja och salt. Låt stå en stund och servera sedan som tillbehör till fågel, fisk eller kött. Gärna grillat! 

The days before vacation time is always a bit crazy. This year is no exception. I write to do-list that I try to check while doing my best to entertain two kids who are eager to go to Sweden. On top of that our neighborhood have been the target of several break ins so I do not get a lot of sleep at the moment. In all the stress I managed to delete all my pictures from midsummer – so I have to brake my promise about a midsummer report. Let me compensate that with an easy peasy side dish done in minutes and tasty as few. 

Lemon Broccoli
Cut one head if Broccoli into small bouquets (leave the stalk). Place in a large bowl and ad a splash of olive oil, juice from half a lemon and some sea salt. Give the Broccoli a gentle but firm massage. Let sit for a couple of minutes and then serve with meat, bird or fish from the grill.

Marie-signatur

 

1 Comment

Listor är bra att göra- om man följer dem! Oj vad jag kaosar till det innan vi reser…Det behövs många glassar!!

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.