Sunday Supper

Berlin – Jawohl!

NU drar vi på sommarlov. Första destination är Sverige men vi tar som sagt vägen om Berlin eftersom både jag och maken diggar den staden väldigt mycket. Och den känns helt ok barnvänlig även om det är en storstad. 

De senaste gångerna vi varit i Berlin har vi bott i Mitte – helt enkelt eftersom det är en väldigt härlig stadsdel. Så blir det även denna gång. Vi har bokat rum på Amano där vi bott tidigare – ett supefräscht hotell på bra läge till rimligt pris. 

amano// bild //

Amano-fortune-cookies

En liten välkomst-treat på sängen!

Nu har vi bokat en lägenhet eftersom vi har barnen med oss och vi vet att det är lugnt uppe vid rummen. Men reser du utan barn funkar det här hotellet utmärkt. De har en bra bar i entrén som erbjuder schysta drinkar i en folklig men inte stökig atmosfär. På taket finns dessutom en roof top-bar med fantastisk utsikt, som håller öppet när vädret tillåter. 

Ett extra plus är att Restaurant Transit ligger vägg i vägg. Asiatiska rätter tapas-style. Hemlagat med hjärta – och såååå gott! Du får helt enkelt in en lista på vilken du kryssar för vilka rätter du önskar och sen serveras allt i små skålar. Värt ett besök för en lunch eller low key middag i Berlin. 

Transit

Transit-restaurants

// bild // bild //

Finally we are heading to Sweden for a looooong summer holiday. But first: a pit stop in lovely Berlin. Just because it is so lovely. We will stay at Amano – a very nice hotel located in Mitte, a part of Berlin we really like. The first thing I will do is head to Amano´s neighbor Transit and order some asian taps. The food is awesome and the restaurant enough low key to bring my two crazy monkeys. 

See you in Sweden! 

Marie-signatur

1 Comment

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.