Sunday Supper

Råstekt broccoli

Min man brukar reta mig för att jag använder ordet “krispigt” lite onödigt mycket. Men saken är den att jag verkligen gillar krispiga grejor. Rotmos, potatismos och övermogna bananer göre sig icke besvär. För att inte tala om överkokta grönsaker. My god – för lång tid i en kastrull kan verkligen förgöra en god morot. Eller broccoli. Därför tar jag ibland det säkra före det osäkra och råsteker mina grönsaker. Och just broccoli är en grönsak som gör sig ypperligt i en panna tillsammans med vitlök och en skvätt olivolja.

Råstekt broccoli med vitlök och citron
Portioner: 4

Ingredienser
2 broccolihuvud
1 rejäl skvätt olivolja
2 klyftor vitlök
flingsalt
zest från 1 citron

Gör så här
Skölj broccolin väl och skär bort den yttersta, torra biten på stammen. Skär broccolin på längden i skivor, med stam. Hetta i en stor stekpanna upp ett par rejäla skvättar god olivolja. Ha inte för hög värme, medel blir bra annars bränner du vitlöken.
Pressa ner 2 klyftor vitlök (eller fler om du älskar vitlök och skiter i dina kollegor… ) i olivolja och lägg även broccolin i pannan. Stek i 6 – 8 minuter, tills broccolin börjar få färg. Var noga med att röra runt då och då så att det inte bränner.
Lägg upp på ett fat och strö över citronzest och flingsalt.

Klart!

Fried-broccoli_red
I am not the greatest fan of boiled broccoli but if you fry it raw it is a true delicacy. For 4 people you will need two bouquets of broccoli. Remove the lower part of the stem and then cut the broccoli lengthwise. Heat a couple of tablespoons of olive oil in a frying pan, medium heat. Press to cloves of garlic in to the pan and add the broccoli. Fry and stir for 6 – 8 minutes. Before serving, drizzle with lemon zest and sea salt. 
Done Deal! 

Marie-signatur

3 Comments

Middagsinspo! Tack!

Post a Reply

Så gott, och jag som älskar broccoli!

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.