Sunday Supper

Potatisplättar med löjrom

Det låter väldigt dekadent och säga att man älskar löjrom. Men strunt samma, ibland måste man och bör man vara lite dekadent annars blir livet alldeles för tråkigt. Normalt sett serverar jag löjrom på en Råraka (eller Päreplätt om man så vill) men idag blir den en försvenskad Blinier som agerar bas. Lite enklare än sin föregångare och väldigt gott – så klart! 

Potatisplättar med löjrom
Portioner: 4

Ingredienser
150 gram kokt, mjölig potatis
2 ägg
1.5 dl mjölk (3%) 
50 finriven Västerbottenost eller annan lagrad ost med lite karaktär
2 msk mjöl 
salt och vitpeppar
150 gram löjrom
1 dl finhackad rödlök
1 dl créme fraîche
1 kruka gräslök

Gör så här
Koka och pressa potatisen och låt denna kallna något. Blanda ägg och mjöl till en slät massa, späd med mjölken. Tillsätt din pressade potatis och riven ost. Rör om ordentligt och smaka av med salt och vitpeppar.
Klicka ut smeten i en plättlag och stek plättarna gyllenbruna. Finhacka gräslök och rödlök. 
Servera plättarna med rom, créme fraîche, rödlök och gräslök. 

Et voila – you are done! 

Potatisplätt-med-löjrom_red

It might come out as bit decadent to say that you love caviar. But never mind, sometimes you have to, and should be a bit decadent otherwise life becomes too boring. Normally I serve caviar on a potato cake but today I made a swedish version of the classical Blini.  A little easier than the original Blini and very good – of course!

Mix 2 eggs with 2 tablespoons of flour. Ad 150 grams of boiled and pressed potatoes. Dilute with 2/3 cup of full fat milk and continue by adding 50 gram of matured, grated cheese. Season with salt and pepper. Fry in a pancake skillet on medium heat. Serve with caviar, creme fraîche and finely diced red onions and Chive. 

Marie-signatur

2 Comments

Åh -tack det samma så här lite sent på det 😉

Ja löjrom i alla dess former är en favorit.

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.