Sunday Supper

Link Love – the Valentine edition!

På söndag är det dags för “Alla Hjärtans Dag” – en högtid som alltid väcker reaktioner när den blir ämne för diskussion. Många av männen i min umgängeskrets hävdar envist att det är en hitte-på-högtid skapad av detaljhandeln för att sälja mer. Må så vara – svarar den kvinnliga delen i umgängeskretsen – men är det så fel att värna om romantiken då och då?

Personligen får jag utslag av romantiska paket-middagar, nallar, röda rosor och annat skräp som butiker och restaurang-hak verkar tro att vi går igång på. Därmed inte sagt att jag inte är en hopplös romantiker – för det är jag. Så i veckans Link Love får ni ett gäng länkar till sådant jag hade velat ge eller få på Alla Hjärtans Dag.

Enjoy! 

Friends from Normann Copenhagen 
Att kärlek är för alla blir något av ett statement vid middagsbordet med Friends salt & peppar-kar från Normann Copenhagen. De har varit på min wish-list i flera år så någon gång kanske de hamnar i min ägo. 

Ostron i Brittany 
Ostron sägs vara proppat med afrodisiakum så det borde vara givna på var Alla Hjärtans Dag (rätt ska vara rätt). Ska man maxa sin ostron-upplevelse ska man åka till Franska västkusten och äta dem där. Allra helst hade jag tagit maken med mig till Brittany och krängt ett dussin ostron eller två på Au Pied d’cheval.

Chokladfondant
En annan sak som sägs innehålla mängder av afrodisiakum är choklad. Jag är en sucker för den klassiska chokladfondanten så höjden av romantik hade varit att få en hemgjord chokladfondant serverad på Alla Hjärtans Dag. 

Om jag var din hemmafru – Lotta Lundgren
Jag veeeeet – den här boken har ungefär 200 år på nacken så det är här tipset är en aningen daterat. Men strunt samma. För när Lotta var med i Julkalendern (som jag f.ö. älskade) förra året kom jag på att jag hade den här boken i hyllan så jag tog fram den igen. Och nu vill jag tipsa om den för att den A) är galet snyggt utformad B) är fantastiskt roligt skriven* C) innehåller massvis med härliga recept. Det finns alltså ingenting att inte älska med den här boken. Finns att klicka hem här

* Jag läser den i sängen och skrattar så jag gråter. Det är inte jätte-uppskattat av maken. Den kanske är en god idé att lämna den i köket på Alla hjärtans dag med andra ord…

Lotta-Lundgren

Link Love – the Valentine Edition
Valentine is coming up this sunday and I have to say I have mixed feelings about the whole deal. I do not like how the stores and restaurants try to make us (or our men) buy silly gifts and tacky dinner packages. But I am a true romantic and I think it is sweet to cherish love in one owns little way. My way would be by giving (or receiving) this cute Salt and Pepper Set that state that love is for everybody (from Normann Copenhagen – sold here). Or I would love to take my hubby to the french restaurant Au Pied d’cheval in Brittany  to eat oysters. And to end a perfectly romantic dinner I would make or have someone make a Lava Cake for me. Finally – a gift for someone I like. Since this book is both funny, nicely designed and filled with great recipes. 

Enjoy! 

Marie-signatur

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.