Sunday Supper

Choklad-doppade gojibär

Jag är en riktig socker-råtta och periodvis krävs det en vilja av stål (som jag inte alltid har) för att jag ska hålla mig borta från snarret. Jag vet precis hur skadligt det är för kroppen att trycka i sig en massa godis proppade med kemikalier, socker och färgmedel (om ni inte har koll kan ni se den här…) men socker är en stark drog. ..

Det är klart att det finns “nyttigt” godis men ofta smakar de – ärligt talat – inget vidare. 
Undantaget choklad-doppade Gojibär. Gudars vad gott det är. Och nyttigt (det kan ni tex läsa om här). 
Jag köper på mig en stor påse Goji-bär då och då, doppar dem i smält choklad och sen har jag världens godaste godis som jag kan moffa i mig med gott samvete. 

Choklad-doppade Gojibär

Ingredienser
75 gram mörk choklad av god kvalité (70%) 
1 tsk kokosolja
2 dl torkade Gojibär 

Gör så här
Smält chokladen över vattenbad. Rör ner 1 tsk kokos-olja. Rör ner Gojibären och se till att de blir ordentligt täckta med choklad. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt stelna helt, gärna i frysen. Förvara svalt i lufttät burk. 

Chocolate-covered-Goji-berries

Chocolate covered Goji berries
I have a sweet tooth deluxe and even though I try my best to stay away from candy it is hard. Sugar is a highly addictive drug. But there is ways to work around it. Like covering Gojiberries in chocolate. Not only super delicious – but very healthy too. Don’t we all love those win wins. 

I melt 75 grams of dark chocolate (70%) with 1 tsp coconut oil and then I add 1 cup of dried Gojiberries. Leave to cool on a baking paper (if you are inpatient put them in the freezer). Store in an air tight container in the refrigerator and eat whenever you have a craving for something sweet. 

Marie-signatur

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.