Sunday Supper

Tom Collins

En gång för ungefär hundra år sedan jobbade jag i en hotellbar. Det låter kanske glammigt. Det var det inte. Det ballaste som hände var att Mickey D och E-type (tuffa artistnamn…) diskuterade hårdrock och Eurotechno innan de skulle iväg och spela på turistmässan. I övrigt – not so much glam. Folk beställde öl, kanske ett glas vin. Om det var riktigt crazy fick jag blanda en G&T. Och tur var kanske det. Jag var värdelös som bartender.

Så värdelös att jag lyckades servera en Tom Collins som inte var en Tom Collins – vilket gästen surt påpekade. Ärligt talat vet jag inte hur jag lyckades med att misslyckas för så vidare svårt är det inte. Men gott – om blandad rätt dvs…

Så skål och trevlig helg!

Tom Collins
Antal: 1

Ingredienser
3 cl färskpressad citronjuice
6 cl Gin
1 tsk strösocker
sodavatten
is
citronskiva

Gör så här
Häll gin, citronjuice och socker i ett high ball glas. Rör tills sockret är upplöst. Fyll glaset med is och toppa det med sodavatten. Dekorera med en skiva citron eller två.

Tom-Collins


Tom Collins

When being in my early twenties I worked extra hours in a hotel bar. I was worthless. I even managed to screw up a Tom Collins. Making one today I can’t even imagine HOW I managed to screw it up – but I did. The guest who ordered it was kind enough to let med now. Well – anyways… Today I can fix a Tom Collins in a snap. And so can you! 

Cheers to the weekend! 

Tom Collins
Serves: 1 

Ingredients: 
2 oz gin
1 oz lemon juice
1 tsp superfine sugar
club soda
1 slice of lemon 
ice

Instructions:
Add the freshly squeezed lemon juice, sugar and gin to a clean highball glass and stir. Add plenty of cubed ice and stir again. Top with soda water and stir for a final time. Garnish with the lemon wedge then serve.

Marie-signatur

 

2 Comments

Ser gott ut! Om den får mg att sova (kl är 5…) så går jag upp och blandar en.

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.