Sunday Supper

Tuna Pizza

För ett tag sedan länkade jag till en Tuna Pizza som Sofi Fahrman bloggat om. Jag blev så himla nyfiken på den där skapelsen, smakkombinationen lät helt magisk så en fredag skred jag till verket och testade loss. Jag frångick originalreceptet en smula på grund av personliga smakpreferenser (nej tack till tomat och ansjovis…). Resultatet blev kanske inte lika bildskönt som originalet men så j*dra gott!
Vi har gjort den säkert 10 gånger vid det här laget och vi tröttnar inte.

Tuna Pizzan funkar utmärkt som en stående förrätt, eftersom den ska serveras direkt och bara går att förbereda fram till monteringen. Men det är ett koncept jag verkligen diggar, att man drar ut på förminglet, innan man sätter sig till bords. Folk får samlas i köket och hugga en bit vartefter som de blir klara. 

Tuna-pizza

Tuna Pizza
Antal färrättsportioner: 4

Ingredienser
1 rödlök
1 dl majonäs
1 tsk ljus soja
400 gram färsk tonfisk
svarta Oliver
4 tortillabröd
1 färsk jalapeno
tabasco
1 knippe koriander
olivolja
flingsalt

Gör så här
Börja med att preppa all pizzans fyllning. Skeda upp majonäsen i en skål eller allra helst en flaska med pip (en liten urtvättad ketchupflaska kanske också kan fungera). Skaka eller rör ihop med en tesked soja. Smaka av. Majonäsen ska ha sälta men sojan får inte ta över för mycket.
Skiva löken och jalapenon tunt. Grovhacka koriander och dela oliverna. Tonfisken kan du med fördel ha fryst ett par timmar (eller tre dygn om du verkligen vill vara på den säkra sidan). Tina tonfisken en smula och skiva den sedan tunt. Jag använder min laxkniv, men en filékniv är också ett bra redskap för ändamålet. Låt den skivade tonfisken tina helt på en skärbräda.

Montering
Grilla tortillabröden 0.5 – 1 minut på varje sida i en grillpanna eller vanlig stekpanna. Täck med tunt skivad tonfisk. Dela tortillian i fyra delar och spritsa på sojamajonäs. Lägg ett par bitar rödlök, några skivade oliver och jalapeno på varje bit. Droppa över tabasco och strö sedan över rikligt med koriander. Avsluta med att ringla på olivolja och strö på en nypa flingsalt.
Servera genast!


Tuna Pizza
A while back Swedish blogger Sofi Fahrman wrote about New York based restaurant Morimotos Tuna Pizza. Watching their Youtube video I thought it looked like heaven on a plate so I decided to give it a try. Turned out it actually WAS heaven on a plate. So incredibly delicious! I made som slight changes and my end result might not be as attractive as the original. But never mind! It tastes amazing!

Tuna-pizza-red

Tuna Pizza
Number of servings: 4

Ingredients
1 red onion
0.5 cup mayonnaise
1 tsp soy sauce
1.4 oz. fresh tuna
black olives
4 tortilla breads 
1 fresh jalapeno
tabasco
1 bunch coriander
olive oil
salt flakes

Instructions:
Start by preparing all the toppings. Spoon the mayonnaise in a bowl or most preferably a plastic dressing bottle. Shake or stir with a teaspoon of soy sauce. Taste. The mayonnaise shall have a saltiness to it but not taste too much of soya sauce. Cut the onion and Jalapeno into thin slices. Coarsely chop the coriander and slice the olives. The tuna can be frozen for a few hours (or three days if you really want to be on the safe side). Defrost the tuna a bit and then slice it thinly. Let the sliced tuna defrost completely on a cutting board.

Grill the tortilla breads 0.5 – 1 minute on each side in a grill pan or frying pan. Cover with thinly sliced tuna. Cut the tortilla in to four pieces and pipe on soy mayonnaise. Add a few pieces of red onion, a few olives and jalapeno to each piece. Sprinkle a few drops of Tabasco and then ad plenty of cilantro. Finish with a drizzle of olive oil and sprinkle with a pinch of sea salt.
Serve immediately!

Marie-signatur

3 Comments

Instämmer, det var sjukt gott! Måste göra detta i helgen!

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.