Sunday Supper

Rostad sötpotatis med fetaost och Koriander

Det här mina vänner är en vardagsrätt som inte går av för hackor. Eller vardag och vardag – den innehåller ju Koriander – och få saker är väl så festliga som Koriander. Det enda kruxet med den här fantastiska anrättningen är tiden, den tar lite över en timme att svänga ihop* men jag tänker att det borde vara i sin ordning att förbaka sötpotatisen och spara den för att sedan lägga 10 minuter på slutklämmen när väl hungern har satt in nådastöten och maten måste stå på bordet – NU!

* inte kompatibelt med “jag-är-tokhungrig-måste-ha-mat-nu-tillståndet”.

Rostad sötpotatis med fetaost och Koriander
Portioner: 4 

Ingredienser 
4 rejäla sötpotatisar
1 – 2  paket fetaost (150 – 300 gram)
ett knippe Koriander
en burk konserverade kikärtor
salt & peppar
olivolja

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Dela sötpotatisen på mitten och gnid in hela med olivolja samt salt och peppar. Lägg med snittytan ner i en ugnsfast form och baka av tills mjuk (ca 45 minuter). När potatisen är färdigbakad: ta ut den ur ugnen och vänd på den. Räffla ytan med en gaffel. Tryck ner ett par matskedar kikärtor i varje potatis. Salta och peppra och smula över rejält med fetaost. Ställ tillbaka in i ugnen och baka i 10 minuter, tills osten börjar få lite färg. Ta ut och lägg upp på tallrikar. Grovhacka Koriander och toppa varje potatishalva med rikligt av denna. Avsluta med en generös skvätt olivolja.

Et voila – you are done to serve!

Sweet potatoe with feta and cilantro_2


Roasted sweet potato with feta cheese and cilantro

Serves: 4

Ingredients
4 big sweet potatoes
olive oil
sea salt and freshly ground pepper
1 can of chickpeas, drained
1 cup feta or goat cheese, crumbled
handful fresh cilantro, chopped up
extra olive oil, to serve
a couple drops of lemon juice (optional)

 Instructions
Preheat oven to 400F. Cut the sweet potatoes in half. Brush all sides (also the skin) with olive oil. Place the sweet potatoes cut side down on a baking tray with parchment paper. Roast for 45 minutes, or until completely cooked through. Take the sweet potatoes out of the oven. Turn them around and use a fork to make little insertions in the soft ‘flesh’. Season with salt and pepper. Divide the chickpeas and feta cheese over the four halves and place them back into the oven for about 10 minutes, or until the feta cheese has melted. Take the sweet potatoes out of the oven, drizzle with some olive oil and a drop or two of lemon juice and add the cilantro. 

Sweet potatoe with feta and cilantro
Enjoy!

Marie-signatur

2 Comments

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.