Sunday Supper

Fänkålssallad

Jag tycker att Fänkål är en hyvens grönsak. Fräsch och krispig och med god ton av lakrits. Men det är inte alltid jag vet vad jag ska göra med den. Fänkålen är liksom inte del av min standardrepertoar om man säger så. Det finns ny mark att bryta här känner jag. Så jag blandade ihop min fänkål med lite grejor som jag gillar och som jag tänkte kanske kunde gifta sig fint i smakerna. Det blev en riktigt fräsch sallad som passar bra till fisk eller fågel.


Fänkålssallad

Portioner: 4

Ingredienser
1 fänkål
1 gurka
saft från ca 0.5 citron
olivolja
0.5 rödlök
torkade kryddor, gärna italienska (ej livsnödvändigt…)
ett knippe koriander
salt
peppar

Gör så här
Strimla och skölj fänkålen i ca 2 mm tjocka skivor. Skär gurkan i ungefär lika tjocka halvmånar. Lägg i en salladsskål. Häll på en skvätt olivolja. Finhacka löken och grovhacka koriandern och blanda ner dem i salladen. Smaksätt med citronjuice samt salt och peppar. Jag hade en förpackning frysta, italienska kryddor som jag blandade ner ca 1 msk av också. De förhöjde smaken men är inte livsviktigt. Om du inte gillar koriander går denna att byta ut mot dill.

Fennel Salad_1

 

I really think Fennel is a great vegetable. Fresh and crisp and with a delicious tone of licorice. But I feel a bit lost knowing what to do with it. Fennel is not part of my  standard repertoire, so to speak. There is simply new ground to break here, definitely. The other day i got a bit venturous an  mixed up my Fennel with some things that I like and that I thought might go well with the crispiness, the freshness and the licorice. I ended up with a very yummy sale that goes very well together with fish or poultry.

Fennel Salad
Servings: 4

Ingredients
1 fennel
1 cucumber
juice from about 0.5 lemon
olive oil
0.5 red onion
dried spices, preferably an Italian mix (not crucial though…)
fresh coriander
salt
pepper

Fennel Salad_2

Instructions
Shred and rinse fennel into 2 mm thick slices. Cut the cucumber into approximately equally thick half moons. Place in a salad bowl. Add a splash of olive oil. Finely chop the onion and coarsely chop the coriander and mix them with the fennel and the cucumber. Season with lemon juice and salt and pepper. Optional:  Enhance flavor with some dried or frozen italian spice mix.  If you do not like cilantro (weird I know but I heard of those kind of people…) you are welcome to use dill instead.

Marie-signatur

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.