Sunday Supper

Mat för marathonlöpare

Den här helgen har vi gästats av 4 tappra själar som sprang Frankfurt Maraton. Hatten av säger jag som sprungit Göteborgsvarvet en gång och lovat mig själva att aldrig springa längre än 15 km på raken någonsin i mitt liv igen. Smärtan i kroppen när jag vaknade upp dagen efter det loppet var värre än mina förlossningar. Och de var knappast en walk in the park om man säger så…

Ja ja, strunt samma. Maratonlopp kräver pasta, vare sig man springer loppet eller bara står vid sidan av. Och pastan ska gärna vara gräddig och få sällskap av mycket ost. Då snackar vi comfort food på hög nivå. Min man brukar slänga ihop Stefano Catenaccis carbonara och himmel vad god den är. Jag tror att det kan vara så att en “riktig” carbonara inte innehåller grädde men det borde den för resultat blir så lent och fint att till och med mina hopplöst kräsna barn jublar av glädje.

catenaccis-carbonara_1
catenaccis-carbonara_3 catenaccis-carbonara

Catenaccis Carbonara
Portioner: 4

Ingredienser
360 g spaghetti
hela ägg
1 dl vispgrädde
100 g sidfläsk
100 g riven parmesanost
salt
svartpeppar

Gör så här
Börja med att skära sidfläsk i strimlor. Koka upp vatten med 10 g salt per liter och häll i pasta. Stek fläsket gyllenbrunt, knäck äggen, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar. Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder. Fördela din pasta carbonara på fyra tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar.

catenaccis-carbonara_2

The past weekend we had four braves souls visiting from Sweden. Not brave because our house is a scary place to go to but brave because they all participated in Frankfurt Marathon. And we all know that a marathon demands some serious pasta. Both for the ones running and for the ones cheering. This recipe comes from Swedish top chef Stefano Catenacci. It’s contains a great amount of heavy cream which is usually not found in Carbonara but I like it. It makes the dish creamy and soft, turning it into comfort food deluxe.

Catenaccis Carbonara
Servings:  4 

Ingredients
360g spaghetti
4 eggs
0.5 cup heavy cream
100 g pork
100g grated Parmesan cheese
salt
black pepper

Instructions
Start by cutting the pork into strips. Boil water with 10 g of salt per liter and pour in the pasta. Roast pork golden brown, crack the eggs, mix with whipped cream, Parmesan cheese, a pinch of salt and black pepper. Drain the pasta when ready and pour it into the pan with the pork and the egg mixture and stir gently over low heat for 30 seconds. Distribute your pasta carbonara on four plates and finish with a some freshly ground black pepper.

 

Marie-signatur

1 Comment

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.