Sunday Supper

Äggtoddy med rom och baby boom

Det är kanske en och annan som undrar sig över varför den här bloggen går på sån sparlåga.
Ja och det beror till största delen på att studierna tar otroligt mycket tid i anspråk just nu. Det och att min familj turats om skicka runt vinterkräksjukan de senaste veckorna. Pre-Chistmas-Detox kallar jag det.

Sen finns det en och annan som funderar över var de där härliga fredagscocktailsen tog vägen min (man bland annat). Ja de halkade liksom lite ner på prioriteringslistan när jag någon gång i maj insåg att det inte skulle bli så många drinkar för egen del de närmaste nio månaderna. Jo så är det ser ni, familjen Kvist utökar och med en tjej den här gången. Det spelar så klart ingen roll men med två killar i uppsättningen känns en tjej ändå väldigt välkommen. Så av den enkla anlednings har vi tagit det lite lugnt med fredagsskålandet här hemma.

Praktfull bula i vecka 28 typ. Sen den här bilden togs har jag hunnit skutta fram till vecka 33. 

Men om jag nu skulle stjälpa en fredagscocktail en grå eftermiddag dagen innan julafton skulle det definitivt bli en Eggnog. Den godaste gör du så här:

Äggtoddy med rom
Antal: 1 

Ingredienser
1 st  äggula
2 msk  florsocker alt. strösocker
4 cl  mörk rom
 kokhett vatten

Gör så här
Mixa äggula och socker till en pösig massa i ett högt glas eller mugg med öra. Häll på rom och sist kokhett vatten efter smak.
Servera med en servett runt det heta glaset – du vill ju inte att gästerna ska bränna tassarna.

Some of you might wonder what ever happened to those lovely Friday cocktails (my husband included). Well since about seven months back alcohol isn’t really on the top of my list (see picture). But if I were to serve a cocktail a grey Friday the day before Christmas a good old Eggnog would be my choice.

 

 

// Bild //

2 Comments

Grattis! Vad roligt med en liten lillasyster. God fortsättning! Kram

Post a Reply

Tack Kerstin!
Ja det ska bli väldigt kul. Två killar med tätt i ålder har varit intensivt men de börjar bli så stora och självgående. Då kom längtan efter en bebis igen. Hjärna really works its mysterious ways! 🙂

Kram och god vörtsättning!

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.