Sunday Supper

Fågelmatsdekorationer

Med tanke på mitt välsignade tillstånd har vi inte gjort många knop den här helgen. Knappt plockat fram kameran ens en gång. Det är inte så spännande att se mig, min familj, syrran och hennes man såsa runt i myskläder och äta Ednussflips och julrester. Hösten har varit intensiv så det har varit fantastiskt underbart att bara vara hemma och göra i princip ingenting. Men nu börjar energin återvända och barnen kräver lite mer action. Igår åkte vi in och såg Sing. Inte helt lätt att hitta filmer i originalversion (dvs inte tyskdubbade) här men när man väl gör det är biobesöket en härlig upplevelse. Kan dessutom verkligen rekommendera Sing, väldigt bra feelgood film, nästan helt utan våld, något som annars brukar vara ett standardinslag i dagens barnfilmer.

Om ni inte orkar dra iväg till en bia har jag ett superenkelt mellandagspyssel som lämpar sig utmärkt att göra tillsammans med barn, eller utan om det inte finns några kottar i närheten. Dessutom gynnar de alla små fågelfä som är på jakt efter mat nu.

Fågelmat i kakform
Ingredienser
100 gram osaltat smör
100 gram kokosfett
5 – 7 dl fågelmat på påse

pepparkaksformar eller muffinsformar
sugrör
snöre

Gör så här 
Smält smöret tillsammans med koksfettet. Rör ner fågelmaten och blanda väl (gå lite på känn hur mycket fågelmat vs. fett du vill ha).
Klipp ner ett sugrör i ca 3 cm långa bitar. Skeda upp fågelmaten i pepparkaksformarna och stick ner ett sugrör mitt i. Detta blir sedan ett hål för att hänga snöret i. Det kommer att rinna ut en del fett så ställ formarna på en bricka eller plåt. Vill du undvika för mycket fettspill kan du täcka formarnas botten med plastfolie eller använda dig av muffinsformar. Det går också bra.
Ställ kallt och låt stelna helt. Tryck försiktigt ut fågelmaten ur formarna. Dra ut sugrören och trä snöre genom hålen. Häng upp på balkongen eller i valfri tät buske.

We have really been taking it piano this Christmas. Just me, my family, my sister and her husband doing absolutely nothing. Except chilling and eating. This autumn has been intense so a recharge of batteries was necessary. But slowly the energi is returning and the kids start to need some more action. Yesterday we went in to Frankfurt to se Sing. Lovely movie, I highly recommend it. We also made a super easy craft that the kids really enjoyed. Bird food decorations. Melt 3.5 oz coconut fat and 3.5 oz unsalted butter. Ad 2- 3 cups of birdseeds. Pour into cookie cutters or muffin cups. Put a cut off straw in the middle to make a whole. Let set completely in the refrigerator our outside. Gently remove the bird food from the cookie cutter. Remove the straw and put a string in it to be able o hang it on your balcony or in tour garden.

 

Enjoy! 

 

 

 

 

 

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.