Sunday Supper

Golden latte

NU händer det vet ni! Nu gör jag comeback här.
Alla kurser är avslutade, barnen är tillbaka i rutiner och baby V´s ankomst är så gott som preppad. Så nu sitter jag här hemma och funderar på vad jag ska göra med all tid jag har över helt plötsligt. Well dööööh – blogga så klart.

Först ut är en ny besatthet som jag inte riktigt klarar mig utan: Golden latte. Grejen är det att jag kan inte dricka kaffe när jag är preggo. Det luktar gott och jag tror att det ska funka men det smakar skit när det möter mina överkänsliga smaklökar. Och så får jag halsbränna (hej min nya bästis Samarin). Så jag hinkar te och det blir lite trist i längden. Men så kom jag mig för att prova en Golden Latte och my oh my vad det är gott. Oklart om jag kommer älska det lika mycket som icke-gravid men just nu är det heaven in a cup. Lite meckigt att få till gurkmejapasten men när den är på plats är det inte svårare än att bland till en vanlig latte.

Pluspoäng: Gurkmeja är bra för typ allt. Det kan du läsa om här till exempel.

Då kör vi!

Golden latte
Portioner: 10 -12 koppar

Ingredienser
GURKMEJAPASTE
1,2 dl vatten
2 tsk malen gurkmeja
3 tsk kokosolja
0.25 tsk nymalen svartpeppar
0.25 tsk malen ingefära
0.25 tsk malen kanel

GOLDEN LATTE
250 ml mjölk (jag gillar getmjölk eller mandelmjölk)
1 tsk gurkmejapaste
honung efter smak (ca 1 -2 tsk tycker jag är lagom)
2-3 nymalda kryddnejlikor
1 kryddmått malen kanel

Gör så här
Blanda vatten och gurkmeja i en liten kastrull. Vispa på medelvärme tills ingredienserna börjar tjockna och bilda en pasta. Tillsätt kokosolja, svartpeppar, ingefära och kanel och vispa ihop. Förvara i en liten, lufttät glasburk i rumstemperatur.

Golden latte
Häll 250 ml mjölk av valfri sort i en kastrull. Tillsätt 1 tsk gurkmejapasta, 1 – 2 tsk honung och 2 – 3 nymalda kryddnejlikor. Värm och vispa på medelhög värme. Häll upp i en värmetålig mugg och pudra över kanel. Akta kläder och underlag, gurkmeja innehåller väldigt mycket färgpigment som kan vara lite av en utmaning att få bort.


Been crazy busy finishing up my classes and getting the kids back into routine after their winter holiday. But now I´m done with everything, the kiddos now the drill and prep for Baby V is all in place. All that reamin now is to wait for that little baby of mine to decide to come out. In the meanwhile I want to share one of my cravings right now – the Golden Latte. I can’t really drink coffee when being preggers so I’ve been trying to find alternatives. This one is a favorite. Crazy good and healthy too! 

GOLDEN LATTE
Servings: 10 – 12 cups

Turmeric Paste INGREDIENTS
0.5 cup distilled water
2 teaspoons organic ground turmeric root
3 tablespoons coconut oil
0.25 teaspoon freshly ground black pepper
0.25 teaspoon organic ground ginger root
0.25 teaspoon ground cinnamon

Latte INGREDIENTS
1 cup milk of your choice
1 teaspoon turmeric paste
2 teaspoons honey (to taste)
0.25 teaspoon cloves

0.25 teaspoon cardamom

Instructions:
In a saucepan, combine water and turmeric. Whisk constantly until a paste forms (about 5 minutes). Add coconut oil, black pepper, ginger and cinnamon and stir. Store in a glass bowl.
Latte
Heat your milk on the stove. Add the rest of your latte ingredients and whisk until frothy.

 

 

2 Comments

Men hej! Kul du är på “banan” igen! När är det nu det skall ploppa fram?

Post a Reply

På söndag. Men mina kiddos har inte varit så snabba tidigare så vi får väl se hur det går med den saken…

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.