Sunday Supper

Tre kickar i rumpan för en bättre kosthållning

Ett tag innan jag blev gravid började jag dra ner på kött i min kost. Jag har varit vegetarian tidigare i mitt liv och har aldrig varit någon stor köttälskare. Nu ligger det så klart i tiden att äta mindre kött eftersom media ständigt rapporterar om både hälso- och miljörisker med en köttbaserad kost och det i kombination med att jag tränade väldigt mycket yoga gjorde att kött kändes mer och mer fel. I Tyskland är det svårt att få tag i “bra” kött, här äter man mycket fläsk, korv och färdigmarinerat. Någon som minns de fantastiska Flintastekarna? Well – tänk i de banorna så greppar ni utbudet här. Dessutom är det mycket mer antibiotika i köttet här än i Sverige och det känns inte heller så fräscht.
När jag blev gravid tappade jag sugen efter kött helt och hållet. Det smakar inte bra helt enkelt.
Därför har jag nästan helt plockat bort det från min kost och jag mår så bra! Jag har nog aldrig mått så bra och varit så pigg som de senaste 8 månaderna och då har jag ändå varit gravid.
Men jag ska inte sticka under stol med att det är en utmaning att ändra kosten för en hel familj. Nu har jag den stora turen att vara gift med en man som är öppen för nya idéer och som glatt äter min vegetariska kost. Svårare med barnen. Det är så klart en vanesak och jag har börjat smyga in grönsaker och växtbaserade produkter och smyga ut de mejeri- och köttbaserade varianterna men det gnölas något hej vilt när det inte är korv eller pasta som står på bordet.

Nu har jag ju känt av en ganska rejäl hälsofördel med att dra ner på köttet (jag har inte slutat helt än) men ibland behövs det en extra spark i baken.
Följande tre filmer är ganska mind blowing och får en verkligen att ta sig en extra funderare på hur vi lever på den här planeten nu för tiden. Se dem!

Since becoming pregnant my taste for meat totally disappeared. Just the thought of a big juicy stake makes me nauseous. After cutting out meat almost completely from my diet for a while I started feeling the health benefits from it. I had so much energy, my body felt great and my stomach was in perfect shape, which isn’t always the case. All this while being pregnant with my third child. Given the benefits I discovered I see it as very unlikely that I will go back to eating meat the way I did before. And after seeing the three documentaries above the chances are even slimmer. If you are considering a change of life style I highly recommend you to see these three movies – the are nothing but mind blowing. 

 

 

 

// bildkälla  //

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.