Sunday Supper

DIY Bath bomb

När jag behövde sysselsätta en styck sjuk 4-åring förra veckan bestämde vi oss för att göra badbomber till hans fröknar till Alla Hjärtans Dag. Att göra egna badbomber är det bästa DIY jag vet. Kanske för att jag är ett riktigt baddjur och alltid har älskat LUSH badbomber. Därför blev jag sjukt nöjd när jag insåg att det gick att göra precis lika fina badbomber hemma för en bråkdel av priset. Och kul är det också. Det kräver en del inköp till en början men det räcker till en massa bomber och de är en lika bra treat till sig själv eller dina barn som till någon annan.

DIY Badbomb
Antal: 1 – 5 beroende på form

Ingredienser
2.5 dl bakpulver
0.6 dl epsomsalt eller havssalt
0.6 dl majsmjöl eller potatismjöl
0.6 dl citronsyra
1 tsk eteriskt olja
3 tsk ricinolja, smält kokosolja eller E-vitaminolja
1 msk vatten
ev några droppar hushållsfärg
Strössel eller/och glitter till dekoration

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Om saltet klumpat sig går det att få ordning på med en hederlig mortel och lite armkraft.
Blanda de flytande ingredienserna i en annan skål. När du ska kombinera de torra ingredienserna med de flytande: droppa försiktigt lite vätska i taget i de torra ingredienserna samtidigt som du vispar ordentligt med visp. Vätskan gör att bakpulvret och citronsyran reagerar så häller du på vätskan för häftigt blir det pannkaka av alltihop. Fortsätta vispa ner vätska tills de torra ingredienserna börjar påminna om våt sand. De ska bilda en klump om du klämmer ihop dem med handen. Fyll en form med “sanden” och packa den hårt. Låt torka i ett dygn innan du avlägsnar  formen.
Jag använder en julgranskula ämnad för foton eller liknande. Andra bra formar är kakformar, muffinsformar i silikon, tvålformar eller liknande.
Vill du pynta dina badbomber går det bra att göra med olika sorters tårdekorationer så som strössel eller ätbart glitter. Din egen kreativitet är det enda som sätter gränsen som det så fint heter.

Om du vill ge bort dina badbomber med denna otroligt vitsiga etikett finns den att skriv ut här.


DIY Bathbomb
Quantity: 1 -5 depending on mold

Ingredients
0.5 cup Baking Soda 
0.4 cup Citric Acid 
0.4 cup Cornstarch 
0.4 cup Epsom Salt (or sea salt) 
3 tsp Castor Oil (or any vegetable oil)
1 tsp Essential Oil 
Soap or Food Coloring  
1 tbs Water, this amount can vary slightly 

Instructions
Mix all dry ingredients in a large bowl. Mix the liquid ingredients in another bowl. When you combine the dry ingredients with the liquid: gently drip a little liquid at a time in the dry ingredients while whisking thoroughly with a whisk. The fluid makes the baking powder and citric acid react so pour the liquid very gently, little by little. Continue to add liquid until the dry ingredients begin to recall wet sand. It shall form a lump when pinching it with your hand. Fill a mold with the “sand” and pack it tightly. Allow to dry for a day before removing the mold. I use different cake decorations and glitter to add that extra touch. And the very witty tags can be printed her.

 

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.