Sunday Supper

Sega chokladrutor med havssalt

Chokladsuget under den här graviditeten skojar man inte bort i första taget. Och kom inte och tro att jag är så redig att jag bara sitter hemma och slurpar hälsosamma smoothies. Sällan!
Mitt stora sug har rört sig i området kakor (hej Oreos), ju chokladigare desto bättre. Dessa sega chokladrutor som toppas med flingsalt är helt magiska, superlätta att baka – och där med helt livsfarliga. Jag äter dem i samma takt som maken äter chips. Men hey  – något kul ska man ha när man befinner sig i den evighetslånga väntan.

Sega chokladrutor med havssalt
Antal: ca 24

Ingredienser
100 gram smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
0.5 tsk salt
0.5 dl kakao (gärna rå)
50 gram mörk choklad (minst 70%)
flingsalt

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör, socker och sirap krämigt.
Rör ihop alla torra ingredienserna (utom flingtsalt och mörk choklad) i en separat skål. Sikta ner de torra ingredienserna i smörblandningen. Släng ner chokladen och rör tills du har en smulig smet. Ta upp ur bunken och arbeta ihop till en fast klump. Dela i två delar och rulla två längder. Placera längderna på en bakplåt med bakplåtspapper. Platta till något och pensla med lite sirap utrört med ljummet vatten. Strö över rikligt med flingsalt. Grädda i 16 – 20 minuter (beroende på ugn). Ta ut och skär i snittar. Låt svalna helt.

 

 

This pregnancy demands chocolate. And not only the healthy, chocolate smoothie kind of chocolate. No way José. I crave cookies (hello Oreos) and I need some every day. These chewy chocolate cookies crowned with sea salt are quite magical, super easy to bake – and thereby absolutely impossible to resist. I eat them at the same speed as my husband shove done potato chips. But seriously – I need some joy while doing all this waiting for the baby…

Chewy chocolate cookies with sea salt
Quantity: about 24

Ingredients
3.5 oz. unsalted butter
0.3 cup granulated sugar
2 tbsp golden syrup
0.8 cup flour
1 teaspoon vanilla powder
0.5 tsp salt
3 tbs cocoa (preferably raw)
1.75 oz. of dark chocolate (70%)
sea ​​salt flakes

Instructions:
Preheat the oven to 350F. Whisk butter, sugar and syrup creamy.
Mix all dry ingredients (except the seasalt and dark chocolate) in a separate bowl. Sift the dry ingredients into the butter mixture. Add the chocolate and stir until you have a crumbly mixture. Use your hands to form a sold dough. Divide into two parts and roll in to two lengths. Place the rolls on a baking tray. Flatten slightly and brush with some syrup blended with  lukewarm water. Sprinkle generously with sea salt flakes. Bake for 16 – 20 minutes (depending on the oven). Remove from the oven and cut into rectangles. Let cool completely.

 

 

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.