Sunday Supper

Pasta med spenat och ricotta

Att ricotta och spenat matchar varandra lika bra som Leo & Kate är kanske ingen nyhet.
Men ibland behöver man påminnas om det enkla och geniala eftersom man kanske glömmer bort det annars. Den här pasta-anrättningen är vansinnigt god, enkel att göra och köttfri. Det ni!

 

Obs! Receptet är bara för 2 personer men ska ni göra för 4 är det bara att dubbla det! 

Pasta med spenat och ricotta
Portioner: 2

Ingredienser
200 gram färska bladspenat
2 schalottenlökar
2 – 3 klyftor vitlök
olivolja
125 gram Ricotta
en skvätt vatten
en tsk lantbuljong
en klyfta citron
0.5 dl pinjenötter
parmesanost
svartpeppar
flingsalt
chiliflakes
färsk basilika

Gör så här
Stjälp upp spenaten i en sil och skölj väl. Finhacka vitlök och schalottenlök och låt dessa svettas i en stor stekpanna med en rejäl skvätt olivolja på låg/medel värme. Grovhacka under tiden spenaten och lägg ner den när löken börjar få färg. Rosta pinjenötterna i en liten stekpanna tills de fått fin färg. Häll upp i en skål och ställ åt sidan. När spenaten kokat ner tillsätter du 125 gram Ricotta i pannan och rör ihop den med spenaten och spä med vatten för krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar, citronjuice samt chiliflakes efter smak (kan uteslutas om du inte är lika galen i chili som jag är). Koka pastan och servera gärna på tallrik. Ställ fram en kruka Basilika, svartpeppar, flingsalt, parmesanost, en god olivolja samt pinjenötterna vid servering och låt var och en toppa upp med det den behagar! Sagolikt gott – I tell you!

Ricotta and spinach go together like Leo and Kate – the combination is stunning. But sometimes one needs to be reminded of the simple and ingenious because you might forget it otherwise. This dish is insanely good, simple to do and contains no meat. There you are – this weeks meat free dish is served! 

Note The recipe is only for 2 people but will you do for 4, just double it!

Pasta with spinach and ricotta
Serves: 2

Ingredients
200 grams of fresh spinach leaves
2 shallots
2-3 cloves garlic
olive oil
125 grams Ricotta
a splash of water
a gap lemon
0.5 dl pine nuts
parmesan
black pepper
sea salt
chiliflakes
fresh basil

Instructions:
Put the spinach in a sieve and rinse well. Finely chop the garlic and shallot and fry them on low/medium heat in a large skillet with a hefty dash of olive oil. Coarsely chop the spinach and ad it with the onion. Toast the pine nuts in a small skillet until golden. Pour into a bowl and set aside. When the spinach have come down a bit, add 125 grams of ricotta in the pan and mix it with spinach and dilute with water to a creamy consistency. Season with salt, pepper, lemon juice and chiliflakes to taste (can be omitted if you are not as crazy about chili that I am). Boil your choice of pasta. Set the table with some fresh basil, black pepper, sea salt, parmesan cheese, good olive oil and pine nuts and let each guest top of their pasta as they prefer. ! Fabulously good – I tell you!

Marie-signatur

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.