Sunday Supper

Lakritspopcorn

Lakrits – finns det något godare än detta svarta guld? Skulle vara popcorn då. Jag är ta mig tusan helt besatt av popcorn. När jag var 14 läste jag en biografi om Madonna. I den stod det att hon var så fattig när hon flyttade till New York som tjugonågonting att hon levde på popcorn. Jag minns att jag inte tyckte att det lät som ett problem. Nya rön visar dessutom att förutom att vara ett fantastiskt gott snack så är popcorn ett väldigt nyttigt snack. Och det är lakrits med. I måttliga mängder. Så om du kombinerar popcorn med lakrits så har du ett snack som inte bara är ap-smarrigt. Det är dessutom supernyttigt. Lova att ge det här en chans. Det är totalt beroendeframkallande.


Ingredienser
2 dl popcorn
ett par matskedar kokosolja eller solrosolja
2 msk smör
lakritspulver

Gör så här
Poppa popcornen the good old traditional way. Salta försiktigt. Smält 2 msk smör och häll över popcornen. Skaka ordentligt. Pudra över lakritspulver (jag använder en tesil för bästa resultat) lite åt gången. Skaka och smaka av. Lakritsen ska anas men inte ta över.

Klart!

Danes and Swedes are known for their love of licorice. There is no place in the world where people eat more licorice than in Sweden and Denmark. Preferably the really salty version. So to put licorice on popcorn feels like a perfectly natural thing to do. I absolutely crave this snack and if I didn’t have children I had to set as an example for I would eat it for breakfast, lunch and dinner! 

Licorice Popcorn

Ingredients
1 cup kettle corn
coconut oil or sunflower oil
2 tbs butter
licorice powder

Instructions
Pop the popcorn the good old traditional way. Season gently with salt. Melt 2 tablespoons butter and pour over the popcorn. Shake well. Dust with licorice powder (I use a tea strainer for the best result) a little at a time. Taste. You shall sense the licorice but it shouldn’t take over. 

Done deal! 

 

 

 

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.