Sunday Supper

Parmesansås

Parmesansås och recepten som försvann

Under en period använde jag mig av en Plug in för att göra recepten mer läsvänliga. Denna Plug in finns inte kvar på Vavawoom längre och det innebär också att en hel massa recept försvunnit. Har fått en del frågor kring detta men det är alltså så det ligger till. Jag kommer inte uppdatera alla försvunna recept men efterfrågar ni dem så skrider jag till verket. Som Parmesansåsen som jag fick en kommentar om idag. Denna Parmesansås är dessutom så god att den tål att upprepas (det tycker jag förvisso om alla recept jag lägger upp på den här bloggen).

Den här gräddiga, ostiga Parmesansås gör sig bra till en bit kött eller fågel. Eller så serveras den som tillbehör till en crudité. Eller om man vill vara riktigt dekadent, som chipsdippa. Skulle det mot all förmodan bli sås över kan du koka en kastrull pasta och röra ner den i. Toppa med massvis med svartpeppar och en näve ruccola!

Parmesansåsernas parmesansås
Portioner: 4

Ingredienser
2 dl creme fraiche
1 äggula
1.5 dl finriven parmesan
1 tsk dijonsenap
citronsaft
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här
Rör ihop äggula, creme fraîche och dijonsenap. Riv parmesanen fint och blanda ner. Rör inte för mycket – då blir såsen lös. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Tips 1
Jag använder ofta citron i rätter som innehåller parmesan (olika sorters pasta eller risotto tex). Detta eftersom jag tycker att syran i citronen balanserar upp umamin i Parmesan och gör den mer balanserad.

Tips 2 
Är man känslig för rå äggula – uteslut den. Den gör såsen krämigare men den står bra på egna ben, utan äggula alltså.

Så det var det!
Saknar ni några andra recept. Lämna en kommentar i kommentarsfältet så fixar jag det!

 

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.