Sunday Supper

ingefärsshot

Ingefärsshot på anabola

Ingefärsshot har åter igen en given plats i vårt kylskåp. Vi skolande nämligen in vår dotter på förskolan förra veckan. Då ska gudarna veta att man behöver en rejäl ingefärsshot för att överleva.

Ett av min mans favoritinslag på den här bloggen är fredagscocktailen. Nu är det så att vi ägnat stora delar av den här magiska sommaren åt cocktails, Aperol Spritz, vin öl och bubbel. Avslutade grandiost med stor fest för att fira att både jag och maken fyllt 40(!) i år. Efter den festen känns det som att vi är redo för hälsokur båda två. Addera förskoleinskolning med tillhörande förkylning och veckans cocktail är given – en ingefärsshot som verkligen inte skäms för sig!
Ingefärsshot på anabola

Portioner: 0.5 liter

Ingredienser
3 dl vatten
75 gram ekologisk ingefära
2 dl färskpressad citronsaft
1 – 2 msk honung (kan uteslutas)
2 msk gurkmeja (kan också utelsutas om det inte finns hemma)

Gör så här
Riv 75 gram ekologisk ingefära (den är mycet starkare än den icke ekologiska). Lägg i en kastrull och häll på 3 dl vatten. Koka upp och stäng sedan av plattan. Låt stå och dra, gärna över natten.
Sila bort ingefäran och blanda vätskan med 2 dl citronjuice, 1-2 msk honung och 2 msk gurkmeja i en flaska. Skaka om och låt stå och dra tills honungen lösts upp. Om du är hardcore och klarar STYRKA spär du med vatten tills du har 7.5 dl vätska. Är du lite mer av en vekling – fyll upp till 1 liter. Skaka igen. Ta en shot varje morgon och känn livet i dig.

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.