Sunday Supper

passionscocktail

Cocktail med passion

Nej mina vänner. Nu har vi nog hållt igen vad vi ska för september månad. Det är med andra ord cocktaildags igen. Och då menar jag riktiga cocktails. Inga hälsoshots idag! Veckans cocktail kom sig av att jag hittade frusen passionsfrukt i kub i frysdisken. Det är bra för att A) jag älskar grejor jag kan ha i frysen för då är de liksom alltid tillgängliga och B) för att jag älskar passionsfrukt och köper när jag hittar det och så glömmer jag liksom bort att använda dem och så blir de till slut dåliga.
Det här är en klassisk cocktail som får en bitig syra av passionsfrukt och lime. Perfekt nu när det börjar bli lite grått och höstigt ute. Och när man bingear Game of Thrones. Sist på bollen är vi men det kvittar för  maj gad vad bra det är!

Cocktail med passion
Antal: 1

Ingredienser
20 gram frusen passionsfrukt (1 kub)
4 cl vit rom
1.5 – 2 cl sockerlag (om du gillar det lite surare så välj den mindre mängden, annars kör på 2 cl)
saften från en halv lime
1 msk äggvita

Gör så här
Lägg samtliga ingredienser i en shaker tillsammans med en näve is. Skaka ordentligt tills det bildas imma på utsidan av shakern. Sila upp i ett cocktailglas och se till att skaka ut äggviteskummet ordentligt. Garnera eventuellt med färsk passionsfrukt eller en skiva lime och servera genast.

Skål och välkommen till helgen!

 

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.