Sunday Supper

jalapeno och avokadopizza

Jalapeno- och avokado pizza. Vegan edition!

Denna jalapeno och avokadopizza är en variant på en Tuna Pizza som jag bloggat om tidigare. Det här tilltugget eller förrätten om man så vill är fortfarande något av det bästa jag och maken vet. Jag blir alltid lite pirrig när jag står och preppar den eftersom jag vet vilken smakexplosion jag snart ska skämma bort mina smaklökar med. Ja det låter sinnessjukt – jag vet. Men seriöst. Den är magisk.

Enda problemet är väl egentligen tonfisken och detta av olika anledningar. Dels är det svårt att få tag i tonfisk som fiskats “schysst” och därför försöker jag undvika det. Men även om jag bestämmer mig för att lyxa till det med tonfisk är det inte alltid det går att få tag på i min lokala ICA. Men avokado finns alltid på ICA. Och en dag kom min syrra på att man kunde byta ut tonfisken mot avokado. Och vet ni vad? Det blev ännu godare. Om man frågar mig. Frågar man min man röstar han fortfarande på tonfisken. Men skit i det.
Det är gott i alla fall.

Som en extra bonus kan du byta ut majonäsen mot en äggfri variant så har du en vegansk förrätt som inte är av denna värld.
Jo men var så goda – där var er lördagkväll räddad, det var så lite så!

 

jalapeno och avokadopizza - vegansk
Jalapeno & avokadopizza
Antal färrättsportioner: 4

Ingredienser
1 rödlök
1 dl majonäs (äggfri för en alltigenom vegansk rätt)
1 tsk ljus soja
2 mogna avokado (viktigt att de inte är för hårda och helst inte för mosiga heller)
svarta oliver
4 tortillabröd
1 -2 färsk jalapeno
tabasco
1 knippe koriander
olivolja
flingsalt

Gör så här
Börja med att preppa fyllningen. Skeda upp majonäsen i en skål eller allra helst en flaska med pip (en liten urtvättad ketchupflaska fungerar också). Skaka eller rör ihop med en tesked soja. Smaka av. Majonäsen ska ha sälta men sojan får inte ta över för mycket.
Skiva lök och jalapeno tunt (gärna på en mandolin, jag älskar denna). Grovhacka koriander och dela oliverna. Dela avokadon på mitten, ta bort kärnan och gröp ur. Skiva i tunna skivor. Med betoning på tunna.

Montering
Grilla tortillabröden 0.5 – 1 minut på varje sida i en grillpanna eller vanlig stekpanna. Täck med tunt skivad avokado. Dela tortillian i fyra delar och spritsa på sojamajonäs. Lägg ett par bitar rödlök, några skivade oliver och jalapeno på varje bit. Droppa över tabasco och strö sedan över rikligt med koriander. Avsluta med att ringla på olivolja och strö på en nypa flingsalt.
Servera genast (och dö en smula för att du fick stoppa just det här i din mun just nu)!

Den här loppan – alltid domderandes på en diskbänk nära mig.

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.