Sunday Supper

äppelkompott

Äppelkompott

Få saker känns väl mer Martha Stewart än hemkokt äppelkompott? Addera att äppelkompotten är ett superenkelt sätt att ta vara på höstens överflöd av äpplen. Och givetvis supergott. Servera det på frukostgröt eller till glass som dessert. En bonus är den ljuvliga höstromantiska doften som sprider sig av en nykokt kanelpimpad äppelkompott. I promise!

Äppelkompott
Antal: 1 burk, ca 2.5 -3 dl

Ingredienser
4 äpplen
1 dl vatten
1 hel kanelstång eller 1 tsk mald kanel
5 kardemummakärnor
0.5 vaniljstång
1 tsk kokosolja
2 msk honung

Gör så här
Skala och tärna äpplena fint. Lägg dem i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Vaniljstången skrapar du ur och låter sen själva stången koka med kompotten. Koka på medelhög värme tills äpplena börjar smälta samman med övriga ingredienser (ca 10 minuter). Låt svalna. Ta upp vaniljstången och häll upp kompotten i en lufttät burk. Håller ca en vecka i kylen.

äppelkompott med kanel

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.