Vitaestilo

Gör egna mintpraliner

Mintpraliner! Mums!! Allt med mint i slinker lätt in i min mun. Tycker det är så himla gott. Så självklart har jag gjort lite julgodis med mint i, jag kallar dom helt enkelt för mintpraliner. Dessutom väldigt lätt att göra. Jag gjorde en enkel sats men inser nu efteråt att jag skulle ha gjort dubbel sats, för dom är i stort sett slut redan, så jag får ställa mig och göra lite fler innan julafton. Jag skulle kunna stå hela dagarna och baka julgodis, det finns så mycket gott jag skulle vilja prova, men då skulle jag väl se ut som en julgris själv innan allt var klar :-).  Men här kommer receptet på dessa godbitar…

Mintpraliner ca 30 st

3/4 dl grädde
200 g mörk choklad med mint (eller annan smak om man önskar)
25 g smör

Smält chokladen över ett vattenbad, tillsätt sedan smöret och rör om, häll sedan på grädden och rör om till en jämn smet. Häll sedan upp chokladen i formar, jag tog formar för ischoklad.

Ställ dom sen för att svalna.

När ni sen serverar dessa fantastiska praliner, ta bort formarna och strö över lite florsocker så blir dom extra fina…

Tror även att ni kommer att äta en och annan av denna pralin om ni bakar dom 🙂

Kram

 

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.