Vitaestilo

Snart är det dags att griljera skinkan

  1. Hohoho!! Nu är det inte många dagar kvar, nu ska säcken fyllas, godiset stoppas i munnen och skinkan griljeras. Jag ligger ju lite före i tiden och gjorde faktiskt min skinka redan förra veckan, jag tycker julen är mysigast före jul, efter jul kan jag ta bort allting på engång och inte äta någon julmat alls. Men nu före jul tycker jag det är jätteroligt att pyssla och fixa. Jag gör min egen skinka, dvs att jag grillar den i ugnen i några timmar och sen griljerar jag den och gör den fin för att ställas fram på bordet. Jag har ett recept sen gammalt på hur man griljerar skinkan som jag tycker är väldigt gott och idag tänkte jag dela med mig av det till er om det är så att även ni ska griljera skinkan till jul.

Griljera skinka

4 msk senap (jag använder Slotts)
1 msk sirap
1 msk potatismjöl
1 äggula

Blanda alla dessa ingredienser. Bred paneringen på skinkan och strö över ströbröd.
Sätt ugnen på 200 grader och ställ in skinkan i ca 15 – 20 min, till den får en gyllenbrun färg. Låt sen skinkan svalna innan ni sätter er ner för att njuta av årets första skinksmörgås 🙂

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.